Terug naar overzicht

Weidehof Hoge Weide Utrecht

Eerste project in 2012 in de nieuwe Utrechtse wijk Hoge Weide. 

Expo Vastgoed heeft het project Weidehof verworven middels een competitie. Het was in 2012 het eerste project dat werd ontwikkeld in de nieuwe wijk Hoge Weide. Het programma bestaat uit 40 eengezinswoningen met een maximale vrij op naam prijs van € 200.000,-.

Expo Vastgoed heeft het project Weidehof in het dieptepunt van de economische crisis ontwikkeld en gerealiseerd. De  gemeente Utrecht heeft als voorwaarde gesteld dat de woningen een maximale vrij op naam prijs kregen van € 200.000,-. De gemeente heeft een grondquote gehanteerd van 25%. Het terrein waarop het project Weidehof is ontwikkeld kende een hoogte verschil van 1,5 meter. Dit hoogte verschil moest in het project worden opgelost. Expo vastgoed heeft op een vernuftige wijze het hoogteverschil op eigen terrein weten op te lossen waardoor de gemeente het stratenpatroon hier naadloos op kon aansluiten.

Het project is eind april 2012 verworven. Eind 2012 is met de verkoop gestart. In april 2013 is gestart met de bouw van het project. Het project is eind 2013 opgeleverd aan de kopers.

In het project zijn twee energie neutrale woningen opgenomen. Met dit experiment is ervaring opgedaan hoe een energie neutrale woning in de praktijk functioneert en tegen welke problemen kopers aanlopen.

Specificaties

NaamWeidehof Hoge Weide Utrecht
LocatieHoge Weide, Utrecht
Programma

40 eengezinswoningen

Periode2012 - 2013
AannemerBAM woningbouw, Utrecht
ArchitectAdema Architecten, Dokkum
Investering€ 6.572.000,-
OpdrachtgeverExpo Vastgoed B.V.
VON prijs

Eengezinswoningen €189.000 - € 200.000

Vorig project

Weideheuvel Hoge Weide Utrecht

Hoge Weide, Utrecht

Stedelijk project in de wijk Hoge Weide Utrecht.

lees meer