Terug naar overzicht

Weideheuvel Hoge Weide Utrecht

Woningbouwproject in de Utrechtse nieuwbouwwijk Hoge Weide bestaande uit 71 woningen. 

Expo Vastgoed heeft samen met BAM woningbouw te Nieuwegein het project Weideheuvel in de gemeente Utrecht verworven. Het betreft een project bestaande uit 71 woningen verdeeld over 40 eengezinswoningen, 28 appartementen en 3 studio’s.

De complexiteit van dit project lag hoog gezien het hoogteverschil van maar liefst 5,5 meter dat binnen de beperkte ruimte van de kavel moest worden opgelost. Op het hoge niveau aan de Stadsbaan zijn appartementen en eengezinswoningen ontwikkeld. Aan de lage zijde van de Steranijsweg zijn studio’s en eengezinswoningen ontwikkeld die deels als grondkering dienden voor de opvang van het enorme hoogte verschil in het gebied. Vanwege deze complexiteit is dit project in één fase ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd.

Door op een creatieve wijze gebruik te maken van het hoogteverschil is een uniek project tot stand gekomen met een zeer divers palet aan woningen.

Het project is eind 2013 verworven.  De verkoopmanifestatie heeft plaatsgevonden in april 2014. De bouw van het project is medio oktober 2014 gestart.

Naast de woningbouw is Expo Vastgoed tevens verantwoordelijk voor de aanleg van het  binnenterrein waar tevens de 41 parkeerplaatsen zijn gesitueerd. Expo Vastgoed heeft als financier opgetreden van het project.

Specificaties

NaamWeideheuvel Hoge Weide Utrecht
LocatieHoge Weide, Utrecht
Programma

40 eengezinswoningen
28 appartementen
3 studio's

Periode2014 - 2016
AannemerBAM woningbouw, Utrecht
ArchitectGroosman architecten Rotterdam
Investering€ 10.175.000,-
OpdrachtgeverExpo Vastgoed in samenwerking met BAM woningbouw
VON prijs

Eengezinswoningen € 189.950 - € 225.750,-

Appartementen: € 132.000 - € 161.500,-

Studio's € 99.850,-

Vorig project

Nieuw Oosteinde, Aalsmeer

Nieuw Oosteinde. Aalsmeer

Ontwikkeling van 1.200 woningen in Nieuw Oosteinde gemeente Aalsmeer.

lees meer