Terug naar overzicht

Oranjehof Elst (u)

Nieuwbouwproject op voormalige schoollocatie in het dorp Elst bij Rhenen.

Expo Vastgoed heeft in een prijsvraag de competitie gewonnen van de ontwikkeling van een woningbouwproject op een voormalige schoollocatie in de plaats Elst in de gemeente Rhenen. Het programma bestaat uit 32 woningen verdeeld over 19 eengezinswoningen, 12 levensloopbestendige woningen  en een vrije kavel.

Expo Vastgoed treedt in deze ontwikkeling op als risicodrager voor de gehele gebiedsontwikkeling en is voor dit project verantwoordelijk voor zowel de grondexploitatie als de opstalexploitatie. Zo heeft Expo Vastgoed de bestemmingswijziging geregeld, het terrein bouwrijp gemaakt en nadat de woningen zijn opgeleverd het gebied woonrijp gemaakt. De nieuwe woonwijk is turn key opgeleverd aan de gemeente Rhenen.

De locatie waar tot 2012 de School met bijbel was gevestigd lag centraal binnen de Oranjewijk. Expo Vastgoed heeft een dorps plan vervaardigd en een verbinding gemaakt waarmee de bestaande woonwijken naadloos aansluiten op de nieuwbouw.

Het project is medio 2013 verworven. Met de verkoop van de woningen is op 9 september 2014 gestart. De woningen zijn binnen 5 maanden verkocht. Met de bouw is in april 2015 gestart. De woningen worden eind 2015 opgeleverd.

Met het project is een investering gemoeid van 5,5 miljoen euro.

Specificaties

NaamOranjehof Elst (u)
LocatieElst, Utrecht
Programma

19 eengezinswoningen
12 levensloopbestendige woningen
1 vrije kavel

Periode2013 - 2015
AannemerBAM woningbouw, Utrecht
ArchitectAdema Architecten, Dokkum
Investering€ 5.475.000,-
OpdrachtgeverExpo Vastgoed
VON prijs

Eengezinswoningen € 173.500 - € 188.000

Levensloop: € 157.250 - € 176.950

Vorig project

Weidehof Hoge Weide Utrecht

Hoge Weide, Utrecht

Project met starterswoningen in de wijk Utrecht Hoge Weide.

lees meer