Terug naar overzicht

Appartementen Camposdreef

Expo Vastgoed heeft de prijsvraag gewonnen voor de ontwikkeling van de locatie Camposdreef Utrecht. In de uitwerking van Expo Vastgoed worden in totaal 13 huurappartementen gerealiseerd met een EPC van 0. In dit plan is gekozen voor een compact appartementengebouw bestaande uit drie bouwlagen. In het gebouw kunnen 13 appartementen worden gerealiseerd variërend van 2 kamer woningen (3 stuks) tot 3 kamer appartementen (10 stuks). Het door ons ontworpen gebouw wil met zijn bijzondere uitstraling en gebruik van natuurlijke materialen echt een uitdrukking zijn van een vernieuwd, gezond en vitaal Overvecht, passend bij de ambitie van de gezonde verstedelijking die de gemeente voorstaat!

Het plan is ontworpen vanuit duurzaamheid.  De GPR score bedraagt maar liefst een 10 voor energie, gemiddeld scoort het ontwerp een GPR van 8,04. Onderdelen van het duurzaamheidsconcept zijn ondermeer:  optimale bouwkundige schil, vloerverwarming/vloerkoeling, WKO-installatie, warmteterugwinning uit ventilatie en douche-water, zonnepanelen en een warmtepomp.

Door te investeren in energiezuinige en duurzame woningen, wordt de energierekening voor de huurders verlaagd (voorkomen van zogenaamde ‘fuel-poverty’) terwijl tegelijkertijd het comfort en woonplezier van de bewoners wordt verhoogd.

 

Specificaties

NaamAppartementen Camposdreef
LocatieUtrecht OVervecht
Programma

13 appartementen

Periode2016 - 2017
Aannemer
ArchitectOp Ten Noort Blijdenstein Architecten & Adviseurs
Investering€ 3.500.000,-
OpdrachtgeverExpo Vastgoed B.V.
VON prijs
Vorig project

Apeldoorn, Hoenderparkweg

Hoenderparkweg 61, Apeldoorn

Expo Vastgoed heeft in 2016 de voormalige Prof. Kohnstamm MAVO aan de Hoenderparkweg 61 in Apeldoorn toegevoegd aan haar portefeuille. Op termijn wordt dit gebouw getransformeerd naar woningen.

lees meer